Plan for Berger sykehjem og barnehage behandles

Plan for Berger sykehjem og barnehage behandles

Publisert av Erik Sennesvik den 24.01.24. Oppdatert 07.02.24.

Det skal etter den framlagte planen bli plass til150 barn i barnehagen, økning fra dagens 88 plasser. Sykehjem er planlagt for104 plasser, økning fra dagens 90 plasser. I tillegg kommer et dagsenter med30 plasser. Totalt antall ansatte er ca. 100 årsverk.  Vi ønsker at prosjektet kommer i gang så raskt som mulig, men krever at trafikksikkerhet er ivaretatt og at byggets høyde reduseres. Dette blir for dominerende.

«Eksisterende Berger sykehjem og barnehage har et stort vedlikeholdsetterslep, og tomten har kapasitet til høyere utnyttelse. Planforslaget legger derfor til rette for rivning av eksisterende - og oppføring av ny bebyggelse med 150 barnehageplasser, ca. 105 sykehjemsplasser og 30 plasser på dagsenter. Funksjonene foreslås samlokalisert i ett bygg, med fellesarealer, for å skape et sted «på tvers av generasjoner», både innendørs og utendørs. Selv om dagens bygningsmasse rives, vurderes det gjenbruk av deler av fundamenter og bygningsdeler. Planforslaget legger vekt på sambruk, gode utearealer og trygge forbindelseslinjer. Planområdet er utvidet til å omfatte naboeiendommen “Villa Johnsrud” for å sikre kulturminneverdier etter ønske fra eierne. Viktige temaer i saken er trafikksikkerhet og høyder på ny bebyggelse» skriver administrasjonen i saksframlegget og trekker fram hovedpunktene i forslaget:

«Oppsummering av de viktigste punktene i beskrivelsen av planforslaget: · Det foreslås samlokalisering av barnehage, sykehjem og dagsenter i ett bygg. Foreslått utnytting totalt 16 000 m² BRA - Høyde: 4 etasjer, to lavere bygningsvolumer i 2-3 etasjer med takterrasse.»  

Hovedadkomst og hovedinngang er felles fra Valkyrieveien.  

Hovedutvalg for oppvekst og utdanning- 16.01.2024- gjorde følgende vedtak: «Den foreslåtte reguleringsplanen sendes ikke på høring nå. Kommunedirektøren bes om å komme tilbake med et alternativt forslag til plan for å ivareta behovet for ny barnehage, dagsenter og sykehjemsplasser i Rykkinn-området. Forslaget skal beskrive en løsning som ikke er så høyt og ruvende som foreslått i reguleringsplan presentert i OPUT 003/24, og som bedre tilpasset omgivelsene. To lokasjoner kan vurderes. Reguleringsplanen bes inneholde en støyanalyse. Barnehagen sikres en egen separat hovedinngang som ikke kan påvirkes av en eventuell nedstenging av sykehjemsdelen f.eks ved et nytt større smitteutbrudd.»

Også Hovedutvalg for aldring og mestring har gjort vedtak om at planen sendes tilbake til administrasjonen. Planutvalgets behandling kan tidligst skje 25. januar.  Du kan lese dokumentene på Bærum kommunes hjemmeside Dokument 23/240679 - Berger sykehjem og barnehage - detaljregulering - 1. gangs behandling | Bærum kommune (baerum.kommune.no)