Vellykket årsmøte, men redusert deltakelse

Vellykket årsmøte, men redusert deltakelse

Publisert av Erik Sennesvik den 26.03.20.

Virus og vær påvirket nok oppmøte til årsmøtet i Berger og Rykkinn Vel tirsdag 10. mars. Varaordfører Siw Wikan ga en nøktern men tankevekkende oversikt over Bærum kommunes utfordringer. Men hun ga seg også tid til å kommentere brennaktuelle saker på Rykkinn: Busoppveien, Isi, svømmehall og husløse speidere.  Utbyggingen i Busoppveien/Brekkeski er en nødvendig satsning for å skaffe en utsatt gruppe bo muligheter med kyndig hjelp.  Hun hadde ingen kommentar til plasseringen, som jo blir hovedspørsmålet.  Vellet ønsker den nye bebyggelsen oppe ved Busoppveien i stede for i turområdet med inngrep i dyrket mark.  Hun trodde ikke at denne reguleringssaken vil bli lagt fram før etter sommerferien.  Det gir vellet litt tid.

Speidere blir husløse og svømmerne vannløse?

At speiderne kan miste sitt faste møtested i Leirdueveien, kjente hun ikke til.  Hun ønsket at vellet tok opp denne saken med Bærum kommune. 

Stengning av Berger Svømmehall var også tema.  Ferdigstilling av svømmehallen på Rud mener kommunen bør få konsekvenser for Svømmehallen på Rykkinn.  Det er lite som er kjent om de vurderingene som er gjort. Her har åpenbart vellet en jobb å gjøre.

Frivilligsentralen viktig for Rykkinn

Elisabeth Eide, som vikarierer som leder, fortalte om de mange aktivitetene Frivilligsentralen har i gang og høstet applaus. Men hun trenger flere frivillige. Hun høstet mye ros for den innsatsen Frivilligsentralen gjør.  Det er blitt mange, nye tiltak på Rykkinn, og nye «villige» hender er mobilisert

Pådriv Rykkinn – 50 år, men hva nå?

Arild Steen inviterte til dugnadsmøte 21. april for "Pådriv Rykkinn". Utgangspunktet for Pådriv Rykkinn er arrangementet “Rykkinn – hva så hva nå”, der vi satte søkelyset på hvorfor og hvordan Rykkinn har blitt slik det er nå, og hvordan vi kan utvikle Rykkinn til å fortsatt være et godt sted å bo i fremtiden, samt erfaringene fra 50-års jubileet for Rykkinn sommeren 2019. Her klarte man å samle mange konstruktive krefter til en stor kollektiv innsats for gode arrangementer. Tanken er at dette engasjementet kan videreføres for å forfølge de målsettingene som lå til grunn for kommunens og arkitektenes tanker når Rykkinn ble bygd. Viktige målsettinger da var trygge og levende bomiljøer, en mangfoldig befolkning og nærhet til naturen.

Årsmøtet

Årsmøtet rakk å behandle de forretningsmessige sakene til kl. 2135!! Godord og gode råd til det nye styret. Vi legger ved foreløpig protokoll fra møtet og presentasjonen som varaordfører holdt så snart de er tilgjengelig

BRV - Årsmøte Berger og _10.mars 2020_Siw Wikan _fin (1).pdf