Vellets merknader til utbygging i Busoppveien

Vellets merknader til utbygging i Busoppveien

Publisert av Erik Sennesvik den 10.05.19. Oppdatert 09.08.19.

Planområdet avgrenses av Busoppveien i nordvest og dyrket jord i sør/vest, samt boligbebyggelse på Mallingsrud i øst. Bebyggelsen innenfor planområdet består av Nordby gård som er et eldre tun med ett våningshus, én låve og to uthus på Busoppveien 22, samt Nordby boliger som er omsorgsboliger for mennesker med psykisk utviklingshemming på Busoppveien 20. Omkringliggende bebyggelse består av frittliggende småhusbebyggelse. Sørøst for planområdet, på Brekkeski, ligger Brekkeski I som også er boliger for mennesker med psykisk utviklingshemming. Kart over berørte eiendommer er lagt ved.

Styret behandlet planen i styremøtet 27. mai og konkluderte slik: 

Berger og Rykkinn Vel stiller spørsmål ved om ikke Rykkinns andel av omsorgsboliger av ulike typer er nådd for lengst.  

 

Berger og Rykkinn Vel mener forslag til detaljregulering utfordrer viktig prinsipper i kommuneplanen og avgjørende kvaliteter for friluftsopplevelsen for de mange tusen som bor på Rykkinn. Berger og Rykkinn Vel stiller seg bak merknadene fra fagavdelingen internt i kommunen.

 

Slik planen for detaljregulering fremstår, går Berger og Rykkinn Vel mot det foreliggende forslaget. Vi viser til våre tidligere uttalelser til utbyggingen i Busoppveien.

 

Vi vil legge til at vi er kjent med at det også er kommet sterke innsigelser mot planen fra berørte medlemmer i området som blir berørt.

 

Hele høringsdokumentet kan leses i vedlegget. Vi legger også ved uttalelsen.

 


31.05.2019.Bærum kommune-Ola Roald AS Arkitektur - Busoppveien 22-Oppstart detaljregulering 27.5.2019.pdf
Berger og Rykkinn Vel - Varsel om oppstart mai 2019 - Busoppveien 22.pdf