Turvei fra Brenne til Bryn skole

Turvei fra Brenne til Bryn skole

Publisert av Erik Sennesvik den 09.04.20.


Bærum kommune fremmer nå alternative forslag til løsning, og styret i vellet tar sikte på å uttale seg innen fristen som er 15. mai.  I brevet skriver kommunen: Natur og idrett har gjennom flere år fått henvendelser fra Berger og Rykkinn Vel om det er mulig å få laget en mer trafikktrygg skolevei for barna i området som går på Bryn skole. I dag må skolebarna gå langs relativt trafikkerte veier uten fortau, og langs Brynsveien må de krysse flere trafikkerte sideveier. Å opparbeide fortau langs utsatte strekninger oppfattes som problematisk.

Styret ber om at kommentarer og synspunkter sendes oss innen 10. mai.

Det er ulike løsninger som legges fram og vi ber alle se nærmere på alternativene. Dokumenter og tegninger finner du i vedlegget.

Kommunen gjør det klart at det er snakk om en turvei av enkel standard.  Vi må i så fall akseptere at dette kun blir en smal turvei uten lys og asfalt, og uten vintervedlikehold. Det må også aksepteres at det ikke vil bli mulig å komme med ønsker om utvidelse av turveien eller høyere standard senere dersom den blir populær. Det er fortsatt ønskelig å kjøre skiløyper på jordet om vinteren, slik det er gjort tidligere i snørike vintrer.

Skolevei turvei Brenne Bryn V2020.pdf