Trafikksikker levering av elever til Bryn skole?

Trafikksikker levering av elever til Bryn skole?

Publisert av Erik Sennesvik den 11.12.23.

I vårt svar heter det blant annet:

"Bergere og Rykkinn vel engasjerer seg i denne saken i første rekke av hensyn til elever som kommer fra Brenneområdet, og som antakelig er i flertall i forhold til problemstillingen. Vi har også tilbakemelding fra Belsetområdet.

Styret har behandlet saken, og vi har fått noen tilbakemeldinger fra berørte beboere. Trafikksituasjonen i Bryn Skolevei /Brynsveien er uoversiktlig og farlig.  Det aktuelle sykkel- og gangfeltet ytterst mot Brynsveien er også en hovedåre for sykkel og gange til og fra Rykkinn/Kolsås.

Vi ser det som positivt at Bærum kommune raskt har grepet fatt i trafikksikkerheten for elever i området ved Bryn skole og stiller oss positiv til løsningen som foreslås.

I samsvar med ideen bak kommunens prosjekt om «Snarveier», er vår erfaring at omlegging og tilrettelegging vil kreve fokus på at ny trasse må oppfattes som naturlig for å komme seg fra punkt A til B.

Kart som inngår i saksdokumentet er imidlertid ikke fullt ut opplysende når det gjelder tilrettelegging fra drop-off-punktet fram til skolen.  Idrettsanleggene og høydeforskjeller i terrenget må gi utfordringer.  Så vidt vi forstår, foregår det også en del kommunal aktivitet med tunge maskiner og lastebiler i området. Man må finne en god løsning på denne konflikten."