Rykkinnveien må bli sikrere for alle

Rykkinnveien må bli sikrere for alle

Publisert av Erik Sennesvik den 06.11.23.

Opprinnelig lå det bare et par hus på vestsiden av Rykkinnveien.  Nå er det en "liten by" der.  Samtidig har ny E16 ført til at mye trafikk er flyttet over fra Paal Bergs vei til Rykkinnveien uten at myke trafikanter er sikret. Det er god grunn til å se nærmere på trafikksikkerheten i området mener vellet og huseierforeningen.  Bærum kommune er enig i vurderingene, men det kan ta tid går det fram av svaret vi har fått, der det blant annet heter:

"Å tilrettelegge for en sikker krysning av vei for myke trafikanter, er viktig arbeid for kommunen. Det er derfor meget viktig at kriteriene for å anlegge dette er til stede både med hensyn på antall kryssende og kjørende, samt at stedlige forhold som tilstrekkelig sikt og tilgjengelig areal, er ivaretatt. Det er ikke trygt å anlegge et gangfelt der det ikke er godt nok tilrettelagt for dette.

Når der gjelder gangfelt i Rykkinnveien så ser vi at det er nødvendig med et større tiltak enn kun oppmerking for å tilrettelegge for et trygt krysningspunkt. Her er det behov for å etablere et venteareal for de gående og fartsdempende tiltak. Vi ser at hele Rykkinnveien bør gjennomgås for å redusere fartsnivået og bedre trafikksikkerheten for myke trafikanter. Vei og trafikk utfører tiltak i sommerhalvåret med bakgrunn i innspill og henvendelser som har blitt vurdert året før, og noen ganger flere år tidligere.

Budsjett for året er da satt, og nye ønsker om tiltak som kommer inn, vil ofte ikke være mulig å utføre samme år. Alle innspill krever en vurdering etter visse kriterier, før det eventuelt blir besluttet å utføre disse. Da ulike innspill krever ulike grep og kostnader, vil de mer omfattende tiltakene som det blir besluttet å utføre, ofte ta flere år da det først må reguleres og detaljprosjekteres. I tillegg til budsjett, er årsak til at det tar tid blant annet forhold som behov for å koordinere med andre tiltak, avklare eierforhold, intern kapasitet, etc.

Vi vil jobbe videre med å prosjektere et trygt gangfeltfelt ved Brekketunet, men det må sees i sammenheng med tiltak i hele Rykkinnveien. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi noe tidsestimat for utførelse på dette tidspunktet.