Planutvalget orientert om Brekkeskiutbyggingen

Planutvalget orientert om Brekkeskiutbyggingen

Publisert av Erik Sennesvik den 21.05.20. Oppdatert 10.09.20.

"Til Planutvalget – Bærum kommune

Vi har lyttet og sett på opptak fra Planutvalgets møte 14. mai når det gjelder Kristin Fagerhaug (Eiendomsdirektør) og Morten Svarverud (Kommunalsjef Pleie og omsorg) orientering om Busoppveien, nye omsorgsboliger og aktivitetshus.

Vårt inntrykk er at politikerne nå er under press for å fatte en beslutning:

  • De 8 beboerne sitter allerede andre steder å venter på sine nye boliger
  • Det er gitt en rammebevilgning til prosjektet for inneværende år
  • Andre alternativer enn det som er utredet, vil føre til at en må begynne på nytt, det er det ikke tid til. Dessuten er de kompliserte å gjennomføre.

For oss er det viktig å peke på at det er Bærum kommune som selv har satt seg i denne situasjonen.  Helt fra kommunen på overtid fremmet tilleggsforslag til Arealplanen som var på høring, via hastebefaring med fylkesmannen og fram til nå, har kommunen lagt på etterskudd i forhold til en god behandling av reguleringsplanen i samsvar med PBL.  Men det er ennå tid.

Vi viser til PBL: § 3-1. Oppgaver og hensyn i planlegging etter loven:

Planleggingen skal fremme helhet ved at sektorer, oppgaver og interesser i et område ses i sammenheng gjennom samordning og samarbeid om oppgaveløsning mellom sektormyndigheter og mellom statlige, regionale og kommunale organer, private organisasjoner og institusjoner, og allmennheten.

Brekkeski II – planene har ført til et stort engasjement for oppvekst- og bomiljø, lokalt friluftsliv og rekreasjon, vern av dyrket mark og naturmangfold i det aktuelle området, som er en del av et sammenhengende landbruksområdet fra Vøyen til Tandbregjordene/Nordby opp under Eineåsen.

Berger og Rykkinn Vel, Naturvernforbundet i Bærum, Bærum natur og friluftsråd, andre foreninger i Bærum og enkeltpersoner har avgitt begrunnete uttalelser mot utbygging.  Det er også kommet faglige uttalelser i forhold til naturmangfold og friluftsliv i et område Bærum kommune har kategorisert som et svært viktig opplevelsesområde.  Vi vil ikke her gå i detalj når det gjelder uttalelsene.

Vi reagerer imidlertid på en gjennomgang av sak og saksbehandling som var «kjemisk fri» for kommentarer til de forhold som ble tatt opp i disse uttalelsene. Debatten og spørsmålene i tilknytning til presentasjonen tok heller ikke inn over seg krav til helhetlig planlegging der utbyggingens innvirkning på omliggende miljø i vid forstand er viktig.  Dette er ubalansert og skaper ikke trygghet i forhold til videre behandling.  

I den arbeidssituasjonen som våre politikere er i når det gjelder dokumenter og saker, må administrasjonen legge vekt på at «saken blir tilstrekkelig belyst» og at det gis en helhetlig oversikt over de forhold saken omfatter, ikke bare orientering om et institusjonsbygg som kommunen trenger." 

Alternativer

Som det går fram av vedlegget, fortalte kommunens representanter at alternative lokaliseringer var undersøkt, men forkastet.  Dette gjelder også plassering i området ved Brekkeski, der også området med parsellhager hadde vært vurdert.

 

 

 

 

 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Brekkeski - Orientering i Planutvalget 14.05.2020.docx