Lang ventetid på Kolsås om kvelden.

Lang ventetid på Kolsås om kvelden.

Publisert av Erik Sennesvik den 11.09.23.

Her er brevet:

Som det går fram av opprinnelig henvendelse, er det ingen annen transportmulighet fra Kolsås til Rykkinn-området enn buss 160. Linje 215A kjører Økriveien som riktignok vil kunne benyttes av reisende som bor langs hovedveien (2 holdeplasser), men de fleste av de om lag 12.000 som bor i området, er avhengig av linje 160.

Å planlegge reise med Kolsåsbanen fra Oslo-stasjoner slik at det klaffer med bussavgang, er krevende og lite passasjervennlig.  Vi konstaterer at det i svaret sies at «Med unntak av ferier har alle linjer samme frekvens på dag og kveld, uansett sesong, for at kundene skal ha et pålitelig og forståelig tilbud.»  Dette er vi selvsagt enige med Ruter om. Men dette gjelder altså ikke Rykkinn-området.

Det er selvsagt heller ikke tilfredsstillende å måtte vente opp til en halv time på «neste buss» fra holdeplassene i Oslo, langs E18 eller i Sandvika

Kolsås har ikke drosjeholdeplass.  I tillegg er det slik at et lite busskur i åpent lende mot Brynsveien, gjør venting til en prøvelse når sommeren er over.

Vi håper at dette kan få en rask og tjenlig avklaring og tar gjerne et møte med Ruter om saken.