Glass og metall skal i ny beholder. Planlegg!

Glass og metall skal i ny beholder. Planlegg!

Publisert av Erik Sennesvik den 09.10.23. Oppdatert 23.10.23.

Vinteren står for døren.  Skal huseierforeninger og boligsameier velge nye løsninger for avfallsbeholdere, er tiden kort fram til den nye løsningen rulles ut i vårt område.

I 2018 arrangerte Berger og Rykkinn vel, sammen med Bærum kommune, et informasjons- og drøftingsmøte når det gjelder valg av løsninger.  Siden den gang har foreningene valgt ulike løsninger. Det kan være nærliggende å tro at de fleste vil bygge videre på løsningen som allerede er valgt. 

Ønsker huseierforeninger og boligsameier bygging av felles skur eller nedgravde løsninger krever dette som regel tillatelse etter plan og bygningsloven og tilgang til felleide arealer.  Tilførselsveien må dessuten tillate kjøring med hentebilene.

Huseierforeninger med nedgravde containere, som ønsker å supplere med nedgravd container for glass- og metallemballasje, må finansiere dette selv. Kommunen har tilskuddsordning for etablering av nedgravde containere på kr. 20.000, -/stk

På den annen side har alle beholderne ute i gangveisystemet både en trafikkmessig virkning og en estetisk side.

Mange dunker

I en artikkel i Budstikka stilles spørsmålet:

– Det blir mange dunker etter hvert. Mange synes ikke det er så pent å ha i oppkjørselen sin. Dessuten er lokket på dunken veldig fargerikt. Regner dere med å få mange klager?

– Noen klager blir det nok, men så langt har vi fått mange positive tilbakemeldinger, svarer prosjektleder Lena Christine Praefcke i Bærum kommune.

«Sett beholderen i garasjen»!

Sjefen hennes legger til:

– Hvis man synes det blir for mange dunker ute, så gjør som meg. Ha dunken bakerst i garasjen og ta den ut når den skal tømmes.

Kanskje de ikke har vært i fellesgarasjene for rekkehusene på Rykkinn og Bærums Verk?  Her er det for øvrig ikke tillatt å oppbevare avfall.

Les mer på Fellesløsninger | Avfall og gjenvinning | Bærum kommune (baerum.kommune.no)