Frivilligsentralen som ny driver av Grendehuset?

Frivilligsentralen som ny driver av Grendehuset?

Publisert av Erik Sennesvik den 25.09.18.


 


Grendehuset er av avgjørende betydning for samfunnsaktiviteter og det sosiale liv på Rykkinn. Vi mener at Grendehuset sammen med biblioteket er blant de faktorer som har betydd mest for det kommunen kaller «Rykkinn-koden». Det har gitt muligheter for frivillige aktiviteter og sosiale sammenkomster, ikke minst for de mange innbyggerne med fremmedkulturell bakgrunn.

Frivilligsentralen på Rykkinn ønsker en avtale om videre leie av grendehuset for ytterligere å styrke tilhørighet til Rykkinn, frivillighetens innsats og legge til rette for grendehuset som et kultursenter på Rykkinn i nært samarbeid med biblioteket og de frivillige lagene og foreningene.

Vi ber om at det innkalles til et møte med ansvarlige instanser i Bærum kommune, slik at vi kan få til en positiv og god overføring til frivilligsentralen i løpet av høsten.

Styret i Berger og Rykkinn Vel mener løsningen vil være til det beste for Rykkinn og kommunen.

Det er viktig at grendehuset opprettholdes som allment tilgjengelig samfunnshus samtidig som funksjonen som kulturhus og frivillighetens hus styrkes gjennom Rykkinn Frivilligsentral.

Påtok seg driften i 2006

Berger og Rykkinn vel, sammen med mange frivillige foreninger og lag, engasjerte seg i en proteststorm mot vedtaket, og gjennomføringen ble utsatt mens det pågikk en prosess for å finne løsninger som opprettholdt tilbudet, men kom kommunen i møte et stykke på vei

Berger og Rykkinn Vel ble enig med kommunen om en avtale som ble underskrevet høsten 2006.  «Grendehusgruppen» hadde da stått for driften i ett år. Det ble opprettet en egen foretaksenhet, Sammenslutningen Rykkinn Grendehus, og valgt et styre som etter særskilte vedtekter fikk i oppdrag å drive grendehuset.