Eldre må flytte fra Rykkinn

Eldre må flytte fra Rykkinn

Publisert av Erik Sennesvik den 10.11.18. Oppdatert 20.11.18.

Sykehjemmene er lagt ned et for et. De kommunale eldreboligene, som ble lagt inn som en del av Rykkinn utbyggingen, er i bruk til andre formål. Det er i årets forslag til budsjett og handlingsplan siste resten av tilbudet for eldre blir foreslått nedlagt:

"Berger bo- og behandlingssenter skal avvikles i 2020, og beboerne flytter til nye Lindelia bo- og behandlingssenter. Når driften ved Berger bo- og behandlingssenter avvikles, vil det ikke være hensiktsmessig å drive Berger omsorgsbolig som består av 17 leiligheter, siden tjenestene til beboerne i leilighetene er avhengige av samdrift med bo- og behandlingssenteret, knyttet til både nattvakter og andre tjenester. Rådmannen foreslår derfor en reduksjon av dekningsgraden med de 17 omsorgsboligene."

Dermed kan de siste tilbudene for eldre forsvinne fra Rykkinn. Lindelia ligger dessuten vanskelig til kommunikasjonsmessig.

Brev til kommunen

I et brev til kommunen ber vellet om en forklaring:

Vi ber om få informasjon om hvordan kommunens samlete politikk er for eldreomsorgen, omsorgsboliger og pleieplasser for eldre i Rykkinnområdet.

 

Vi ber videre om nærmere begrunnelse for redusert dekningsgrad for omsorgsboliger.  Alders-sammensetning på Rykkinn er slik at en, etter de tall vi har, vil ha et økende behov for slike boliger.

 

I planleggingen av utbyggingen på Rykkinn var det å kunne bo i samme området hele livsløpet et viktig poeng for Bærum kommune.   I det lå tilbud av små og større leiligheter, rekkehus og eneboliger, tilrettelagte boliger, eldreboliger og sykehjem. Med avviklingen av Berger bo og behandlingssenter blir en verdifulle mål i total-planleggingen borte. 


 

Rykkinn har et relativt høyt innbyggertall, sosial kontakt og tilhørighet har vært trukket fram som sterke sider ved rykkinnsamfunnet.  Kommunen må derfor legge til rette for at innbyggerne - når de blir eldre og/eller pleietrengende fortsatt kan bo i området.